Detron wil massaal antenneparken kopen

Dit artikel delen:

Detron wil massaal antenneparken aankopen van telecom-operators. Het doel is deze vervolgens aan te bieden voor gezamenlijk gebruik. Als meerdere mobiele operators dezelfde mast gebruiken, zou dat veel besparingen opleveren. Bovendien hoeft dan geen oncontroleerbaar woud van antennes te ontstaan. Behalve in Nederland wil de snelgroeiende Detron Group dergelijke plannen ook in België en Duitsland uitvoeren.

De 35-jarige oprichter van Detron, George Banken, denkt dat zijn plan het ei van Columbus is. De vijf mobiele operators die Nederland binnenkort telt, kunnen dan concurreren op het aanbieden van diensten in plaats van op infrastructuur.
Het plan van Banken vergt een investering van 250 miljoen gulden. De Brabander voert daartoe besprekingen met een grote buitenlandse investeringsbank. Ook praat hij met financiers in de betrokken landen. Probleem is dat de telecom-operators pas met Banken in zee willen gaan als de financiering rond is. De geldschieters wachten echter totdat de eerste klanten binnen zijn.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.