Verkopersassociatie wil Isdn toegankelijker maken

AMSTERDAM - Dertien bedrijven uit de netwerksector hebben de Vendors Isdn Association (Via) opgericht. Het gaat om Digi International, Adtran, Ascend Communications, Bay Networks, Cisco Systems, Eicon Technology, Intel, ITK, Microsoft, Motorola, Shiva, 3Com en US Robotics. Deze non-profit organisatie, gevestigd in Californië, wil Isdn toegankelijker maken voor bedrijven en individuele gebruikers. Via is een uitbreiding van het in januari opgerichte Isdn-forum en is formeel lid van het National Isdn Users Forum en de National Isdn Council.

De associatie werkt aan een technische stellingname in verband met de implementatie van Isdn. Daarnaast wil men comités oprichten die zich buigen over technische en marktgebonden kwesties. Ook zullen de leden onderling technische informatie uitwisselen en interoperabiliteit promoten. Het streven is te komen tot een snelle en eenvoudige digitale transmissie van klank, beeld en gegevens via koperen telefoonlijnen.
Het eerste dat Via wil aanpakken, is de automatische configuratiemogelijkheid. Isdn-gebruikers moeten nu nog hun systemen configureren door het invoeren van informatie via hun telefoon-switch. Via streeft naar automatische configuratie, waardoor de handmatige invoer achterwege kan blijven. Dat dit nog niet is gebeurd, komt omdat de technologie vrij nieuw is. Jon Williams, marketing manager van Digi International, zegt hierover dat Isdn-dienstenleveranciers nog niet allemaal dezelfde standaarden hanteren. "Gebruikers maken zich zorgen over al die verschillende talen en geheimzinnige procedures die in omloop zijn. Via probeert deze problemen aan te pakken, om de Isdn-voordelen - op het vlak van bandbreedte, verbindingssnelheid en betrouwbaarheid - beter te kunnen benutten." RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.