Staat verkleint belang in KPN

Geschatte opbrengst van aandelenverkoop ruim twee miljard euro

Het ministerie van Financiën heeft vorige week vrijdag driehonderd miljoen aandelen in KPN verkocht aan Citigroup Global Markets. De Staat houdt het 'gouden aandeel' in het telecombedrijf voorlopig nog aan.

De verkoop van driehonderd miljoen aandelen in KPN komt neer op 12 procent van de uitstaande aandelen KPN. Het Rijk heeft hierna nog een belang van 19,3 procent in het telecombedrijf. Twee jaar terug lag dit belang op 34,7 procent. De Nederlandse Staat heeft aangegeven zijn belang in KPN verder te willen afbouwen. Met Citigroup is afgesproken om dit niet te doen in het jaar na afronding van de transactie om de zakenbank niet dwars te zitten bij het doorverkopen van de KPN-stukken op de aandelenmarkt.
Het ministerie van Financiën heeft aangegeven voorlopig nog niet af te willen van zijn 'gouden aandeel' ofwel voorkeursaandeel in KPN. Het gebruikt deze positie om belangrijke koerswijzigingen als fusies en samenwerking bij het bedrijf te kunnen beïnvloeden. Naast KPN heeft de Staat ook zo'n aandeel in postbedrijf TPG.
De Europese Commissie wil dat Europese overheden hun belang in voormalige
staatsbedrijven verkleinen en zo deze beschermingsconstructie verder afbouwen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-26T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.