ESI-Ned biedt op failliete boedel dsl-aanbieder Inovara

ESI-Ned biedt op failliete boedel dsl-aanbieder Inovara

Dit artikel delen:

Een hele serie in problemen verkerende Nederlandse internet- en telecombedrijven is dit jaar in korte tijd opgekocht door investeringsmaatschappij ESI-Ned. De laatste in deze rij lijkt de failliete dsl-aanbieder Inovara te worden.

Investeringsmaatschappij ESI-Ned heeft naar verluidt een bod gedaan op de boedel van de vorige week failliet verklaarde dsl-aanbieder Inovara. Eerder deze maand ontfermde het zich over de resten van Ision Nederland, dat door de verkoop van moederbedrijf Energis 'op de markt' kwam. Ook de Utrechtse internetaanbieder Knoware en zijn Groningse collega Internet Noord vallen daar onder. In juli kocht ESI-Ned het door zijn investeerders in de steek gelaten telecombedrijf Novaxess op.
Achter ESI-Ned zit volgens het handelsregister van de kamer van koophandel investeerder Marcel Boekhoorn. Hij is als bestuurder verantwoordelijk voor deze maatschappij. Ramphastos Investments, een op de Antillen ingeschreven investeringsmaatschappij, fungeert als moederbedrijf voor ESI-Ned. Een andere aandeelhouder van ESI-Ned, Joost van Amstel, voert via de bv Forces At Work, waar hij directeur van is, controle uit over de Brabantse groep internetaanbieders Concepts ICT. Of er een directe relatie is tussen Concepts ICT en ESI-Ned is onduidelijk. Noch Van Amstel, noch Boekhoorn waren voor het sluiten van deze Computable bereikbaar voor commentaar.
Door de mogelijke acquisitie van Inovara vergroot ESI-Ned zijn dsl-aanbod aanzienlijk. Inovara heeft eind 2001 te kennen gegeven dsl-apparatuur te hebben staan in 130 wijkcentrales van KPN. Novaxess had toegang tot 81 wijkcentrales. Het is onduidelijk in wat voor mate de netwerken van de beide dsl-aanbieders elkaar overlappen.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.