Omzet Qwest voor miljard bijgesteld

Het Amerikaanse telecombedrijf Qwest heeft vanaf halverwege 2000 tot eind vorig jaar zijn omzetcijfers met 950 miljoen dollar opgefleurd door schijnverkopen van netwerkcapaciteit aan branchegenoten.

Het voormalige moederbedrijf van het failliete KPN Qwest schreef de met gesloten beurzen 'verkochte' capaciteit in één keer als omzet in de boeken weg, terwijl de kosten voor de verkregen capaciteit over de gehele looptijd werden geboekt.
De fraude bij Qwest kan verder oplopen. Het telecombedrijf houdt 531 miljoen dollar aan inkomsten uit de verkoop van optische netwerkcapaciteit opnieuw tegen het licht. Het concern zegt niet verder te willen kijken dan 2000, omdat het toen fuseerde met het Amerikaanse telefoonbedrijf US West. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft vorige maand de omstreden capaciteitsruil veroordeeld. Ook de Amerikaanse justitie houdt de boeken van Qwest tegen het licht.
Deze week heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een hoorzitting belegd over de boekhoudkundige praktijken in de telecomsector. Medewerkers van Qwest, Global Crossing, Flag Telecom en Cable & Wireless zijn gehoord.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.