MCI Worldcom wil Sprint

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse telecombedrijf MCI Worldcom wil branchegenoot Sprint overnemen. Dit meldt The Wall Street Journal. Als de acquisitie doorgaat, ontstaat een nieuwe supermacht op de telecommarkt, die ongeveer 30 procent van de Amerikaanse markt voor lange-afstandstelefonie in handen krijgt. AT&T behoudt een aandeel van 60 procent.

Op dit moment is MCI Worldcom na AT&T het grootste telecombedrijf in Amerika. Sprint staat op de derde plaats. Beide partijen hebben niet op het nieuws gereageerd. De overname zou evenwel een logische stap zijn. MCI Worldcom heeft de afgelopen maanden geprobeerd zich een positie te verschaffen op de markt voor mobiele telefonie. Eerst ontkende het bedrijf dat het ontbreken van mobiele telefonie in het portfolio een probleem is; vervolgens voerde de onderneming toch gesprekken met aanbieder Nextel. Deze onderhandelingen liepen echter stuk.
Met de overname van Sprint, krijgt MCI Worldcom ook de dochter Sprint Mobiele Diensten in handen. Hiermee vult MCI Worldcom de lacune in het aanbod. Een acquisitie van Sprint zou een enorme tegenslag betekenen voor het consortium Global One, dat ook in Nederland actief is. Dit samenwerkingsverband bestaat naast Sprint ook uit Deutsche Telekom en France Telecom. Deze Europese bedrijven bezitten ieder een belang van 10 procent in Sprint en kunnen derhalve nog de overname dwarsbomen.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.