SGI krijgt steun van overheid VS

Instanties van de Amerikaanse overheid hebben toezeggingen gedaan om aanzienlijke financiële steun te verstrekken aan het noodlijdende SGI. Deze fabrikant van grafische systemen en supercomputers ontvangt geld van het ministerie van Justitie en de National Security Association (NSA) voor het ontwikkelen van de Cray SV2-supercomputer.

De achterliggende reden voor deze kapitaalinjectie is het feit dat de betrokken overheidsorganen al sinds jaar en dag supermachines van Cray (sinds enige tijd dochter van SGI) gebruiken voor codeer- en decodeeractiviteiten. Het bedrijf meldt dan ook in een persbericht dat die krachtige computer helpt bij het verzekeren van de nationale veiligheid.

Japanners

Bovendien moet dit ervoor zorgen dat de Verenigde Staten voor blijft lopen op het gebied van supercomputers. Japanse bedrijven leveren namelijk al lange tijd slag met Amerikaanse concurrenten waar het gaat om ultrakrachtige rekenmonsters.
Zo voert Hitachi nu zijn SR8000-supercomputer op door het maximale aantal processoren uit te breiden van de huidige 128 naar 512. Dit moet het rekenvermogen oppeppen van de huidige 0,87 teraflops (biljoen floating point berekeningen per seconde) naar 6,1 teraflops. De Cray SV2 die SGI momenteel ontwikkelt, moet echter een rekenkracht halen van meerdere tientallen teraflops.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.