Compaq stopt met eigen merk netwerkapparatuur

Compaq stopt met het leveren van nieuwe netwerkapparatuur onder het eigen merk. De apparaten die het bedrijf tot op heden onder oem-overeenkomst (original equipment manufacturer) met onder meer Cabletron leverde, worden voortaan verkocht met de naam van de daadwerkelijke fabrikant.

Deze stap valt onder de lopende 'productrationalisatie' die Compaq momenteel doorvoert om zijn koers te hervinden, aldus een woordvoerster. Het besluit de eigen merkvoering te schrappen voor netwerkproducten is gistermiddag genomen.
John Ardini, vice-president e-infrastructure business bij Compaq, zegt dat zijn bedrijf zich nu meer richt op grotere netwerkinfrastructuren. "Tot nog toe concentreerde Compaq zich op de zogenoemde 'campus-lan' (local area network) met netwerkschakelaars (switches) voor Ethernet, Fast Ethernet en Gigabit Ethernet. Veel van onze klanten hebben echter aangegeven dat zij een bredere keuze aan netwerkproducten nodig hebben."
De verkoop van bestaande netwerkapparatuur onder de eigen merknaam, alsook die van het overgenomen Digital, zal vooralsnog gewoon worden voortgezet. Op termijn wil Compaq zijn klanten wel laten overstappen naar de producten van Cabletron en andere partners.  JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.