Novell en Citrix werken aan slanke versie NDS

Novell werkt samen met Citrix aan de ontwikkeling van een slanke versie van de Novell Directory Services (NDS) voor de Winframe- en Metaframe-producten van de laatstgenoemde firma. Binnen afzienbare tijd biedt Citrix ook ondersteuning voor Novells beheersoftware Zenworks.

Vanaf eind september levert Novell zijn NDS-client gratis aan bestaande gebruikers van Windows NT Server 4.0 Terminal Edition en Metaframe. Verder wordt Metaframe binnenkort meegeleverd bij Netware 5 en de beheersoftware Zenworks 1.1. Winframe-gebruikers kunnen de software rond diezelfde tijd gratis downloaden. Analisten menen dat de komst van directory-technologie naar 'thin clients' een flinke opbloeier voor die machines betekent. De laatste tijd is de opkomst van deze goedkope, slanke computers afgevlakt. Dit valt ondermeer te wijten aan de sterk verlaagde PC-prijzen en de hooggespannen verwachtingen omtrent de netwerk computer.

NDS versus NT

Naast de samenwerkding verhevigt Novell de strijd tegen Microsoft. Onlangs plaatste de firma de eerste publieke proefversie van NDS voor NT 2.0 op zijn website. De marktversie van deze software verschijnt in het vierde kwartaal. "We verwachten niet dat we hiermee nieuwe vrienden krijgen bij Microsoft", zegt marketingmanager Adam Smith van Novell. Een van de verbeteringen in versie 2.0 is de integratie met NT-hulpmiddelen. Kort daarvoor plaatste Microsoft een waarschuwing op zijn website dat NDS voor NT de beveiliging van NT Server op het spel zet. Novell reageert fel: "Microsoft ondersteunt zijn klanten niet, dus doen wij dat." Ondertussen verlaagt Microsoft de prijs van Windows NT 4.0 Workstation met maximaal 58 procent. Daar komt dan nog wel een verplichte opwaarderingslicentie bij met een geldigheid van twee jaar.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.