Sanering Worldcom Europa

Het door fraude in opspraak geraakte Amerikaanse telecombedrijf Worldcom schrapt tweeduizend van de achtduizend arbeidsplaatsen in zijn Europese organisatie. De sanering maakt onderdeel uit van een plan om de Emea-organisatie versneld winstgevend te maken.

Volgens directeur Worldcom Nederland Nico Pilkes verdwijnen in Amsterdam enkele honderden van de duizend arbeidsplaatsen. Hij sluit gedwongen ontslagen niet uit, maar verwacht een aanzienlijk gedeelte van de banenreductie te kunnen realiseren via natuurlijk verloop. "In de jaren van groei is er weinig verloop geweest. Dat is nu toegenomen" De reorganisatie van de Nederlandse vestiging wordt de komende weken besproken met de ondernemingsraad en vakbonden.
De resultaten van het Europese bedrijfsonderdeel zijn volgens Pilkes minder rooskleurig dan eerder werd voorgesteld. "Het ziektebeeld van Worldcom is door te rooskleurige cijfers gecamoufleerd geweest." De kasstroom van het Europese bedrijfsonderdeel moet begin 2003 positief zijn. Naast de banenreductie houdt het telecombedrijf ook een aantal slecht lopende diensten tegen het licht. Verder reduceert het investeringen in nieuwe infrastructuur tot een minimum.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.