Nederland moet aan kop met Internet-2

Nederland moet ook technisch aansluiting zoeken bij de koplopers op ict-gebied. De Verenigde Staten bepalen bij uitstek de ict-standaarden. Ze spelen een dominante rol bij de ontwikkeling van Internet-2, het razendsnelle netwerk dat het huidige Internet moet opvolgen.

Kennisinstellingen, instituten voor onderzoek en ontwikkeling en grote ondernemingen hebben voor geavanceerde toepassingen ook sterke behoefte aan een dergelijk geavanceerd netwerk. Zo'n netwerk is tevens te gebruiken als 'testbed' voor experimenten met nieuwe toepassingen en producten.
Minister Jorritsma (Economische Zaken) zou het toejuichen als Nederland voorop loopt met Internet-2. Dat is goed voor het vestigingsklimaat. Bedrijven en toeleveranciers zullen zich graag rond het netwerk vestigen, om te kunnen profiteren van innovatieve netwerktechnieken en -diensten.
Een groep Amerikaanse universiteiten heeft de basis gelegd voor Internet-2. Het netwerk is nog niet openbaar toegankelijk. Momenteel wordt het net, dat bestaat uit glasvezelkabels, op beperkte schaal in de praktijk getest.   CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.