Telia snoeit in carrier-tak

Het Zweedse telecombedrijf Telia heeft ruim één miljard dollar uitgetrokken voor de herstructurering van zijn internationale carrier-activiteiten.

De helft van de achthonderd banen bij het bedrijfsonderdeel worden geschrapt. Het is nog niet duidelijk of bij de ontslagronde ook Nederlandse functies komen te vervallen. Bij Telia Carrier Services Benelux werken twaalf mensen.
Telia staakt al zijn activiteiten in Azië. Het levert daar nu capaciteitsdiensten via huurlijnen. Volgens Jef Heyse, directeur Benelux bij Telia Carrier Services, ging er teveel tijd en energie naar deze regio, gezien de inkomsten. Daarnaast stopt het met het aanbieden van capaciteit aan Britse aanbieders van spraakminuten. Ook aan de verkoop van dataverbindingen binnen de VS komt een eind.
Heyse's verklaring voor deze stap is dat Telia zich wil richten op het aanbieden van internationale capaciteit. Het blijft ip-verkeer van Europese klanten afleveren op meerdere sites aan de andere kant van de oceaan, waar het over te hevelen is naar lokaal opererende netwerkbedrijven. Aan de doorverkoop van Britse spraakminuten verdiende het bedrijf te weinig.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.