Gigabit Ethernet laat op zich wachten

De eerste gigabit netwerkproducten laten langer op zich wachten dan verwacht. Volgens Brice Clark, strategic planning manager van de Hewlett-Packard Workgroup Network Division, is dit vooral te wijten aan standaardisatieproblemen.

"Er zijn enkele experimentele producten op de markt, maar die voldoen niet aan industriestandaarden", aldus Clark. Bedrijven actief op de netwerkmarkt zoals Cisco, Bay Networks, 3Com en Hewlett-Packard zijn nog geen standaard overeengekomen. Wat precies de struikelblokken zijn wil Clark niet zeggen. Verder geeft hij aan dat het huidige prijsniveau en de betrouwbaarheid van gigabit Ethernet nog verre van bevredigend zijn voor adoptie door de markt. Het duurt naar verwachting nog een jaar of twee voordat de snelle netwerktechnologie toepasbaar en betaalbaar zal zijn.
Clark relativeerde vervolgens het belang van deze vertraagde ontwikkeling door te zeggen dat een groot deel van de markt nog bezig is met de migratie van 10 naar 100 megabit Ethernet. Hewlett-Packard verwacht overigens niet dat concurrerende technologieën, zoals asynchronous tranfer mode (atm), in de toekomst enige kans maken. Atm is een dure technologie met een hoge capaciteit. Volgens Clark zijn de verkopen van netwerkproducten het afgelopen jaar voor 90 procent gebaseerd op Ethernet-technologie. "Ethernet wordt steeds aantrekkelijker door de continue prijsdaling", zegt Clark, "terwijl de prestaties van 1 gigabit Ethernet zich kunnen meten met atm." Zeker in de lan-omgeving (local area network), waar Hewlett-Packard zich op concentreert, heeft atm geen kans. In de backbone van wan-omgevingen blijft atm echter aanwezig. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld