Hewlett-Packard haakt in op Internet-hype

Bedrijf investeert in e-services-plan

Dit artikel delen:

Carleton Fiorina, de kersverse ceo van Hewlett-Packard heeft haar zinnen gezet op Internet. Het computerbedrijf, dat regelmatig het verwijt kreeg veel te traag op de Internet-trein te zijn gesprongen, gaat nu in sneltreinvaart allerlei online initiatieven: de e-services.

HP wil een service opzetten waarin het bedrijven helpt hun activiteiten naar Internet te brengen. Daarvoor sluit het partnerships waarin het bedrijf geschikte hardware en andere diensten levert. In ruil daarvoor krijgt het een percentage van de omzet die de partner genereert.
In het kader van dit e-servicesplan heeft het 15 miljoen dollar geïnvesteerd in Usa.net. Dit bedrijf biedt e-mail en andere geavanceerde berichtendiensten via zijn website.
Daarnaast investeerde HP in Starmedia, een Latijns-Amerikaans bedrijf. Starmedia gaat geautomatiseerde helpsoftware gebruiken om online-winkels binnen 24 uur op Internet te krijgen. Ook pompt HP 1,5 miljoen dollar in Digimarc, een specialist in software voor het verstoppen van een 'watermerk' in digitale producten zoals plaatjes, muziek, video en documenten. Met dit watermerk kunnen copyrights worden vastgelegd.

SAP

Naast allerlei Internet-initiatieven sloot het andere overeenkomsten, onder andere met erp-leverancier SAP.
HP heeft SAP, de Duitse grootmacht op het gebied van enterprise resource planning (erp), binnengehaald in een alliantie dat gaat werken aan verbetering van de prestaties van computersystemen. Met deze alliantie, de zogeheten 5nines:5minutes Alliance, hoopt Hewlett-Packard een computersysteem te bouwen dat 99,99 procent van de tijd in bedrijf is, met andere woorden, dat het hooguit enkele minuten per jaar stil ligt. SAP gaat investeren in onderzoek dat ertoe moet leiden dat de eigen software probleemloos werkt op systemen van andere partijen in de alliantie: netwerkspecialist Cisco, database- en applicatiesoftwarebedrijf Oracle, EMC (opslag) en BEA, een leverancier van middleware en servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.