AOL blokkeert berichtendienst

Dit artikel delen:

America Online is van plan de komende versie van Tribal Voice's berichtenservice te blokkeren. Deze nieuwste versie, genaamd Pow Wow, moet in het vierde kwartaal dit jaar verschijnen.

America Online beschouwt de chatsoftware als een ongeoorloofde poging van Tribal Voice om toegang te krijgen tot de servers van AOL. "Daarom blokkeren wij het. Het is een risico voor de veiligheid en de privé-gegevens van onze abonnees", aldus een woordvoerder van AOL.

Verbaasd

Tribal Voice reageert verbaasd op de plannen van America Online. Het zegt protocollen te gebruiken die AOL eerder dit jaar had vrijgegeven om ontwikkelaars van Unix-gebaseerde applicaties toegang te verlenen tot zijn diensten. Maar in het licht van de strijd die AOL voert met Microsoft over deze instant messaging software heeft het Internetbedrijf alles ingetrokken.
Instant messaging dat door met name AOL populair is geworden, biedt gebruikers de mogelijkheid realtime met elkaar te communiceren via babbelboxen. Het bedrijf domineert deze niche met 45 miljoen deelnemers in het 'Buddy list' netwerk en nog eens 40 miljoen deelnemers in het onlangs overgenomen ICQ, een van oorsprong Israëlische aanbieder van babbelboxen.  RSN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.