PSINet verandert weer van eigenaar

Interoute, eigenaar van een groot netwerk voor spraak, data en internet in Europa, heeft alle Europese activiteiten van VIA NET.WORKS (VIA) overgenomen. Voor Nederland betekent dat de overname van de activiteiten van PSINet. Voor PSINet is het opnieuw een overname, want het bedrijf ging nog pas een jaar geleden over in de handen van VIA.

"Wat dat voor ons gaat betekenen weet ik niet", zegt Eric Lisica, directeur van PSINet. "Wij weten het ook nog maar een week. Een eerste reactie is wel positief. Interoute kent activiteiten die goed complementair zijn aan die van ons. Ik zie daar zeker wel mogelijkheden." Het dienstenportfolio van VIA, en dus ook van PSINet, waaronder beveiliging, hosting en datacenters, zal na de overname worden ondersteund door het netwerk van Interoute.
James Kinsella, ceo van Interoute, zegt in een persbericht: "Door deze overname kunnen wij duizenden nieuwe zakelijke klanten toevoegen aan ons netwerk. De integratie van de activiteiten van VIA zal onze positie als leidend leverancier van diensten aan zakelijke klanten in Europa verder versterken". Naast een verbeterde kwaliteit en een uitgebreider dienstenpakket verwacht Interoute dat de nieuwe gecombineerde onderneming kostenbesparingen kan doorvoeren door het Interoute-netwerk optimaal te benutten en synergievoordelen te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-16T00:00:00.000Z Ron Onrust
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.