Consortium rond Enertel valt uit elkaar

Dit artikel delen:

Het consortium voor mobiele telefonie rond Enertel is uiteengevallen. Naast Enertel maakten ook ABN Amro, T-Mobil (een dochter van Deutsche Telekom) en Orange deel uit van de groep. De groep zou dit najaar een bod doen op een licentie voor het tweede mobiele net in Nederland.

Als reden voor het uiteenvallen wordt trage politieke besluitvorming opgegeven. Het is nog steeds onduidelijk wanneer de veiling voor de verkoop plaatsvindt en om hoeveel frequenties het gaat. De Eerste Kamer moet de vereiste wetgeving nog goedkeuren. Voor de nieuwkomers is uitstel ongunstig omdat KPN en Libertel - de bestaande aanbieders van mobiele telefonie - hun marktpositie ondertussen kunnen versterken.
Wat verder heeft meegespeeld in de breuk is de steeds stroever wordende samenwerking. Vooral het Duitse T-Mobil en het Britse Orange verschilden van mening over het te voeren beleid. De betrokken partijen zeggen wel geïnteresseerd te blijven in mobiele telefonie. Enertel heeft al aangegeven opnieuw aansluiting te zoeken bij een consortium. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.