'Kosten gebruik en beheer PC-servers moeten omlaag'

NEW ORLEANS, LA - De kosten van het gebruik en beheer van PC-netwerken liggen volgens onderzoeksbureaus als Gartner, Meta en Forrester fiks hoger dan die van traditionele omgevingen. Nu PC-achtige servers steeds belangrijker gegevens bevatten en ze dus van groter belang worden voor de continuïteit van ondernemingen, is het zaak de betrouwbaarheid van dit platform op te schroevenen de kosten van het gebruik te verlagen.

Tot deze conclusie is ook Intel als voornaamste leverancier van de basisbouwstenen van PC-servers gekomen. In samenwerking met Computer Associates werkt de chipfabrikant aan een gecombineerde oplossing van software en hardware om aan deze bezwaren tegemoet te komen. De gezamenlijke inspanning moet er toe leiden dat PC-servers met Pentium Pro-processoren te beheren zijn met het pakket voor systeem- en netwerkbeheer Unicenter van CA. Hoewel dit nu al mogelijk is, moet dit project tot hechtere integratie leiden.

Pro-actief systeembeheer

Intel ontwikkelt nu instrumenten bestemd voor de Pentium Pro-moederborden die allerlei gegevens van de computer in de gaten houden. Volgens beide partners moet hiermee pro-actief systeembeheer mogelijk zijn en kan de tijd dat een server niet beschikbaar is drastisch gereduceerd worden. "In plaats van uren kost het dan slechts minuten om een server weer in de lucht te krijgen", aldus een woordvoerder van CA.
Een van de functies van de nieuw te ontwikkelen hardware is het via Unicenter op afstand aan- en uitschakelen van systemen, bijvoorbeeld voor het 's nachts installeren van nieuwe software zonder dat hiervoor de servers de hele nacht moeten blijven aanstaan.
Andere mogelijkheden zijn het meten van de temperatuur van de pro cessor, van het voltage en het signaleren van het openen van deuren van de server. Bovendien zijn op afstand allerlei testen uit te voeren en worden de prestaties in de gaten gehouden. Dit moet ertoe bijdragen dat problemen in sommige gevallen te signaleren zijn voordat een machine defect raakt. Dit heeft positieve effecten voor zowel de betrouwbaarheid van netwerken als voor de kosten van het onderhoud en beheer. CA benadrukt dat deze oplossing veel verder zal gaan dan "het rudimentaire systeem dat Compaq hiervoor levert". MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.