Umts bijgesteld

KPN heeft het afgelopen financiële kwartaal een groot verlies genomen door een deel van zijn umts-licenties en mobiele telefoniebedrijven af te waarderen. Hierdoor kwam het telecombedrijf uit op een negatief saldo van 9,3 miljard euro. Zonder deze afschrijving zou het verlies op 79 miljoen euro zijn uitgekomen.

Beleggers reageerden enthousiast op de stap, die maar weinig telecombedrijven hebben durven nemen. Het aandeel KPN steeg vorige week dan ook flink. Europese telecombedrijven hebben voor ruim honderd miljard euro aan umts-licenties gekocht. Een groot deel daarvan staat nog steeds voor deze waarde in de boeken, terwijl het vooruitzicht op de opbrengsten uit umts-telefonie er veel minder florissant uitziet.
KPN is niet de eerste die tot de afwaardering van umts-bezittingen overgaat. Twee weken terug schreven Telefonica en Sonera hun voor 8 miljard euro gekochte Duitse umts-licentie af, omdat ze deze door de vele aanbieders zeer concurrerende markt verlieten.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-30T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.