Commodore alsnog failliet verklaard

Commodore is failliet. Dinsdagmiddag heeft de Arrondissementsrechtbank van Haarlem de staat van faillissement over de computerwinkelketen uitgesproken. De schuld van de onderneming is inmiddels opgeleopen tot 70 miljoen gulden. De advocaten P. Heidinga en J. Tanger, die tijdens de surseance werden aangesteld als bewindvoerders, treden nu op als curatoren. Zij zullen onderzoeken of belangstellenden delen van de boedel kunnen overnemen. Als een van de kanshebbers wordt de Zwolse PC-keten Dynabyte genoemd.

Voor de 450 werknemers is het de tweede keer dat ze op straat komen te staan. Al eerder moesten ze constateren dat Escom, waaruit de Nederlandse producent en distributeur Commodore is ontstaan, failliet ging. Van een afvloeiingsregeling is geen sprake. Pas in de week van surseance hebben medewerkers bij hun vakbond aan de bel getrokken, meldt Dienstenbond CNV. De lage organisatiegraad en het ontbreken van een ondernemingsraad zijn daar debet aan. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-29T00:00:00.000Z Rik Sanders