Fujitsu meet Teamware een Java-jasje aan

Fujitsu heeft onder de naam i-Flow een Java-versie gemaakt van zijn Teamware-werkstroomsoftware. Deze groupware in Java-vorm zal vanaf eind deze maand in de Verenigde Staten te koop zijn voor de besturingssystemen Windows NT en Solaris. Verkoop in Europa volgt de komende maanden. De prijs ligt rond de 25.000 dollar voor vijfentwintig gebruikers met een maximum van 10.000 gebruikers, aldus de leverancier.

Teamware is oorspronkelijk ontwikkeld en verkocht in Europa door de Britse dochter ICL, maar kreeg door straffe concurrentie van Lotus Notes en Microsoft Exchange nauwelijks voet aan de grond in de Verenigde Staten. Fujitsu beweert dat i-Flow alle administratieve processen voor samenwerking van een bedrijf kan automatiseren. De programmatuur gebruikt http (hypertext transfer protocol) en Javabean-objecten die te benaderen zijn via webbrowsers. Daarnaast bevat het Adapter Objects waarmee de software is aan te passen voor integratie met andere systemen binnen een bedrijf zoals Exchange of Oracle-databanken.

Lage zichtbaarheid

Slechts een week geleden maakte Netscape bekend dat het een werkstroomproduct op basis van Internet-technologieën ontwikkelt. Analist Tim Sloane van onderzoeksbureau Aberdeen Group meent dat Fujitsu daarin een flinke concurrent kan krijgen doordat Netscape al naamsbekendheid en distributiekanalen in de Internet-markt heeft. "De echte uitdaging voor Fujitsu is niet ontwikkeling van het product, maar het verkrijgen van partners die deze software distribueren. Fujitsu heeft een zeer kleine naamsbekendheid in deze markt en die moet het bedrijf zien te vergroten."  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.