Kritiek jaar voor Internet

Internet en bedrijfsinterne netwerken op basis van Internet-technieken (Intranetten) staan op het punt onmisbare hulpmiddelen te worden in het bedrijfsleven. Ze hebben het potentieel om de manier waarop zaken worden gedaan drastisch te veranderen. De snelheid waarmee nieuwe producten op de markt worden gebracht, gaat met sprongen omhoog. Bovendien kunnen de bedrijfskosten enorm dalen.

Dit concludeert de PA Consulting Group in haar rapport 'The Internet & Corporate Intranets, Hype or Reality?'. Volgens deze adviesgroep zal 1997 de geschiedenis ingaan als een kritiek jaar. Het komt er op aan tijdig actie te ondernemen, liever vandaag dan morgen. In de nabije toekomst zal elk bedrijf van enige omvang er aan moeten geloven.

Schrijfmachine

Wie geen elektronische post gebruikt, niet via het Web aan promotie doet en niet langs elektronische weg zaken doet met klanten en afnemers, loopt snel achter. Volgens PA komen zulke bedrijven in dezelfde categorie als die bedrijven die nog brieven met de hand op schrijfmachines uittypen met een stukje carbon er tussen voor het archief.
PA baseert haar conclusies mede op de resultaten van een onderzoek onder vierhonderd managers in het Britse bedrijfsleven. Hieruit blijkt dat het gebruik van Internet al verrassend wijd verspreid is onder het management. Tweederde van de respondenten gebruikt Internet tijdens het werk. Algemene managers lopen daarbij nauwelijks achter bij hun collega's die verantwoordelijk zijn voor de IT-afdelingen. Bovendien gebruikt eenderde van de respondenten Internet ook thuis. Verder blijkt tweederde van de deelnemende organisaties al een eigen webpagina te hebben.

Twijfels

Viervijfde van de respondenten gelooft dat Internet hun bedrijf voordelen kan bieden. Opvallend is dat de algemeen managers op dit punt nog duidelijk optimistischer zijn dan hun IT-collega's. Ondanks dit grote optimisme bestaan er twijfels over de bestendigheid van het genoten voordeel. Misschien gaat het dezelfde weg op als bij de atm-netwerken in het bankwezen. Bijna alle grote banken hebben daarin geïnvesteerd, zodat een concurrentie-nadeel resteert voor de achterblijvers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-29T00:00:00.000Z Correspondent