Novell diep in het rood

De verliezen van Novell over het derde kwartaal zijn opgelopen tot 121,7 miljoen dollar bij een omzet van 90,1 miljoen. Het exceptioneel hoge verlies wordt voornamelijk veroorzaakt door een eenmalige afschrijving op de voorraden en reorganisatiekosten ter grootte van 55 miljoen dollar. Eric Schmidt, de in maart aangetreden nieuwe topman van Novell, blijkt direct schoon schip te maken.

Volgens hem heeft Novell nu een eind gemaakt aan problemen met onverkochte voorraden bij dealers en wederverkopers. Zijn voorganger Bob Frankenberg haalde een jaar eerder ook al eens de bezem door de voorraden. Hij stuurde een kwartaal lang geen nieuwe producten naar 'het kanaal'. Blijkbaar heeft die maatregel onvoldoende effect gesorteerd.
Schmidt staat voor een van de moeilijkste opgaven in de computerwereld. "Als ik geweten had in welke toestand het bedrijf zich bevond, had ik deze job misschien niet aanvaard", zegt Schmidt (42), afkomstig van Sun Microsystems, in een recent interview in Business Week. Novell gaat nu alle aandacht richten op zijn kernproduct: Netware (sinds kort herdoopt tot Intranetware). De hoogste prioriteit ligt bij het herbouwen van Netware rond standaard Internetprotocollen (TCP/IP).
Inmiddels is fors in de kosten gesneden; er wordt voor honderd miljoen dollar per jaar bespaard ondermeer door ontslagen en reorganisaties. Ondanks alle problemen is Novell financieel gezien nog steeds kerngezond. Het bedrijf heeft 1,1 miljard dollar in kas. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-29T00:00:00.000Z Ad Mulder