Multimedia-activiteiten drukken winst van KPN

DEN HAAG - De Koninklijke PTT Nederland (KPN) moet nog forse verliezen incasseren bij haar multimedia-activiteiten. In de eerste helft van dit jaar werd een negatief resultaat van 19 miljoen gulden geboekt. Ook de sector kabel zit behoorlijk in de min. Mede door overname van buitenlandse kabelbedrijven en de introductie van nieuwe diensten werd een verlies van 30 miljoen gulden geleden.

KPN accepteert deze matige resultaten omdat de expansie op beide gebieden zeer snel gaat. Multimedia en kabel worden als strategisch belangrijk voor de toekomst gezien. De omzet van de kabelactiviteiten steeg van 118 miljoen naar 171 miljoen. De omzet van KPN Multimedia verdubbelde royaal tot 46 miljoen. Voorlopig zullen beide concernonderdelen in de min blijven, zo verwacht KPN.
Beide onderdelen vallen onder de 'overige activiteiten', waarin ook een aantal interne diensten zitten. In de eerste helft van dit jaar werd bij de 'overige activiteiten' een verlies van 2 miljoen gulden geleden tegen een winst van 49 miljoen gulden in dezelfde periode van 1995.

Tevredenheid

De totale concern-winst steeg 8,5 procent tot 1,2 miljard gulden. De Amsterdamse effectenbeurs was daar licht teleurgesteld over. De meeste beursanalisten hadden toch iets meer verwacht. De KPN-top zelf was wel tevreden. De resultaten over het eerste half jaar werden 'zeer goed' genoemd. Voor heel 1996 wordt een 'duidelijke' stijging van de winst verwacht.
PTT Telecom zag haar bedrijfsresultaat met bijna 11 procent stijgen tot 1,8 miljard. De omzetgroei viel wat tegen. De directie wijt dat aan de omnummeringsoperatie en de invoering van de btw-heffing op de telefoonrekening. Maar PTT Telecom verwacht dat deze effecten van tijdelijke aard zijn. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-30T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.