Nortel koopt leverancier spraaksystemen

Voor 436 miljoen dollar heeft het Canadese Nortel Networks de Amerikaanse onderneming Periphonics gekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in interactieve spraaksystemen.

Nortel noemt de nieuwste acquisitie een stap die past in de strategie die is gericht op netwerken voor zowel spraak, data als Internet. Periphonics past zowel spraakherkenning, natuurlijke-taalverwerking en tekst-naar-spraak toe in zijn voice-responsesystemen.
Overigens is R&D niet heilig voor het telecombedrijf. Nortel kondigt namelijk aan een R&D-filiaal in de buurt van Montreal te sluiten. Daardoor komen 130 medewerkers op straat te staan. Voor de overige 150 werknemers van de afdeling wordt elders in de onderneming emplooi gezocht.
De sluiting van het bedrijfsonderdeel maakt deel uit van een grootscheepse reorganisatie die nodig werd nadat Nortel (Northern Telecom) vorig jaar Bay Networks overnam. Op dat moment begon in feite de transformatie van een telecombedrijf naar een datanetwerkonderneming. Eerder deze maand maakte Nortel bekend een deel van zijn productie- en reparatiebedrijven te verkopen aan Amerikaanse en Canadese ondernemingen. Bovendien zei het bedrijf toen in Canada zo'n vijfhonderd mensen te willen ontslaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem