Sun koopt Forté voor webontwikkeling

Dit artikel delen:

Computerbedrijf Sun Microsystems heeft softwareleverancier Forté overgenomen voor 540 miljoen dollar (1,13 miljard gulden). De overeenkomst, die via een aandelenruil tot stand komt, vult Suns productaanbod rond Internetcomputing aan. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van Forté.

"Wereldwijd zijn bedrijven in een enorm tempo bezig hun handel op Internet te zetten. Zij doen dat enerzijds door bestaande systemen uit te breiden naar het web en anderzijds door nieuwe platformonafhankelijke applicaties te bouwen", stelt Ed Zander, operationeel directeur van Sun, in een schriftelijke verklaring. De ontwikkel- en productieomgeving van Forté is geschikt voor grootschalige platformonafhankelijke applicaties. Na goedkeuring van de overname (eind 1999) blijft Forté onder eigen naam opereren als divisie van Sun.

SNS Reaal

Eind 1997 werd Forté al in verband gebracht met een overname. Naar verluidt zou Oracle belangstelling hebben voor de ontwikkelsoftware. Nadat het ambitieuze Sedona-project, dat een gloednieuwe ontwikkelomgeving op had moeten leveren, op een mislukking uitliep, lonkte de databaseleverancier naar Forté. De overname kwam echter nooit tot stand. Eind vorig jaar sloeg Forté, dat vooral in Amerika zaken doet, een grote slag in Europa toen het een miljoenencontract wist te bemachtigen bij SNS Reaal in Utrecht. De verzekeraar is bezig met een grootscheepse renovatie van zijn IT-omgeving.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-27T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.