Bodemprijs voor Global Crossing

Het bod van Hutchison en Singapore Technologies op Global Crossing is goedgekeurd door de Amerikaanse faillissementsrechter en de schuldeisers. Voor 250 miljoen dollar krijgt de Aziatische combinatie een controlerend belang van 61,5 procent in het bedrijf.

In mei bood dezelfde combinatie nog 750 miljoen dollar voor een belang van 75 procent in de netwerkdienstverlener. Hiermee gingen de schuldeisers destijds niet akkoord. "De ondergang van KPN Qwest en de problemen bij Worldcom hebben hun weerslag gehad op de prijs", aldus Frits Bosch, vice-president carrier dienstverlening bij Global Crossing.
Global Crossing is het eerste telecombedrijf dat zijn enorme schuldenlast van 12 miljard dollar heeft aangepakt door surceance. Bosch: "We zijn het eerste telecombedrijf dat de koe bij de horens vat." In september 2001 gaf het concern aan per december dat jaar niet meer aan zijn bankverplichtingen te kunnen voldoen. In januari volgde uitstel van betaling. Na een fiat van de autoriteiten voor het bod van de Aziaten later dit jaar hoopt het bedrijf begin 2003 uit surceance te komen.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.