Sun-Netscape duwt Versatel naar grootzakelijke markt

Dit artikel delen:

Versatel maakt dankzij een samenwerkingsovereenkomst met de Sun-Netscape alliantie de stap naar de grote zakelijke gebruikers. Het telecombedrijf, dat zich traditioneel richt op de kleine en middelgrote ondernemingen, ontwikkelt met het samenwerkingsverband een robuust internetplatform dat ook geschikt is voor de grootzakelijke markt.

Na KLM is Versatel de tweede Nederlandse partner van de Sun-Netscape Alliantie. Dit samenwerkingsverband is sinds 1 juli officieel actief in Nederland en omvat de softwaretak van Sun en de bedrijfssoftware van het voormalige Netscape, dat is overgenomen door America Online. Versatel maakt voor het internetplatform gebruik van de hardware van Sun, software van de alliantie en krijgt ondersteuning van mensen van zowel Sun als Netscape. Het platform wordt momenteel getest en zal voor het eind van dit jaar beschikbaar zijn.

Transformatie

Deze samenwerking stelt het snelgroeiende Versatel in staat om haar klanten meer internetdiensten aan te bieden. Volgens Peter de Wolf, productmanager internet bij Versatel, gaat het hierbij onder andere om internettoegang, e-mail, discussiegroepen en zoekmachines. Verder wil het bedrijf ook faciliteiten bieden voor elektronische handel, zoals factureren en het koppelen van logistieke systemen. "Onze volgende lancering zal een volledige configuratie zijn van de software die we nu in licentie hebben. Dan kunnen wij de volledige functionaliteiten aanbieden", aldus De Wolf. Versatel transformeert zich de laatste maanden onder leiding van topman Gary Mesch van een spraakoperator tot een aanbieder van datacommunicatiediensten. De onderneming nam hiertoe vier bedrijven over die actief zijn op deze markt. De samenwerking met Sun-Netscape past in deze strategie. Wel maakt het bedrijf met deze overeenkomst voor het eerst een stap naar de grote zakelijke gebruikers. Versatel positioneert zich als telecomaanbieder voor het midden- en kleinbedrijf, maar met het nieuw te ontwikkelen internetplatform bereikt de onderneming ook de bovenkant van de markt.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Michiel Couzy