Novell investeert in netwerkfirma's

Novell heeft tien miljoen dollar geïnvesteerd in vier leveranciers van netwerksoftware. Netvision, Evergreen Internet, Globalvast Communications en Netpro Computing zijn hiermee de eerste bedrijven die fondsen ontvangen van het Novell Internet Equity Fund. Die investeringsorganisatie is in januari opgericht en heeft momenteel vijftig miljoen dollar in kas.

Novell bezit al minderheidsbelangen in diverse firma's, waaronder softwareleverancier Corel, maar begeeft zich nu serieus op het investeringspad. "De producten van deze vier netwerkfirma's geven onze eigen software een sprong voorwaarts", aldus Christopher Stone, vice-president strategie en bedrijfsontwikkeling bij Novell. "We mikken nu op applicaties, diensten en hulpmiddelen die ons platform helpen groeien."

Rondom NDS

De komende maanden wil Novell nog een groot aantal investeringen bekend maken. De firma evalueert nu de vele voorstellen die het heeft ontvangen van bedrijven die om financiering vragen. Stone merkt op dat Novell het fonds wellicht nog aanvult als het initiatief succesvol blijkt. "We doen dit niet om er aan te verdienen, we willen nieuwe markten scheppen." En dat moet dan vooral rondom de eigen Directory Services (NDS) gebeuren, waarmee netwerken en gebruikersgroepen zijn te beheren. Novell-topman Stone erkent dat de helft van de vijftig miljoen dollar waar het investeringsfonds over beschikt, is opzij gezet voor bedrijven die producten ontwikkelen op het gebied van NDS.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker