Hayes fuseert met Access Beyond

Modemfabrikant Hayes wil met netwerkdienstverlener Access Beyond fuseren. Dit moet via een aandelentransactie eind van dit jaar zijn beslag krijgen. De waarde van de overeenkomst wordt geschat op zo'n 341 miljoen dollar. Met de geplande samensmelting zijn Hayes' plannen om Micronics op te kopen van de baan.

De acquisitie heeft tot gevolg dat Hayes zijn status als particuliere onderneming zal moeten opgeven. De chief executive officer en president van de nieuwe onderneming, Hayes Communications geheten, wordt Joe Formichelli, die nu operation officer bij Hayes is. Oprichter Dennis Hayes wordt chairman, terwijl Ron Howard - de huidige 'ceo' van Access Beyond - tot vice chairman wordt benoemd.
Hayes heeft wel extra kapitaal nodig om de overname te kunnen financieren. Het bedrijf zoekt naar een mede-investeerder die in ruil voor financiële steun een belang van 11 procent kan krijgen. De modemproducent kon vorig jaar ternauwernood een bankroet ontlopen en kampt met de naweeën daarvan. Het tweede kwartaal werd onlangs afgesloten met een verlies van 2,5 miljoen dollar bij een omzet van 56 miljoen dollar. De modemmarkt kent nog steeds een hevige concurrentiestrijd met krappe marges. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.