Real Networks maakt 'strategische fout'

"Zelf als de aantijgingen tegen Microsoft waar zijn - wat wij niet geloven - dan nog heeft Realnetworks een strategische fout gemaakt door Microsoft zo aan te pakken." Dit strenge oordeel velt Gartner, naar aanleiding van de getuigenverklaring met bijbehorende demonstratie van Real Networks voor de Amerikaanse senaatscommissie.

Gartner stelt dat Real Networks op twee fronten in de fout gaat. Ten eerste had het de test voor de senaat niet op basis van zijn bèta-versie moeten doen, omdat het daarmee geen recht doen aan de ernst van de kwestie. Ten tweede heeft het geen enkele poging ondernomen met Microsoft om de tafel te gaan zitten. De kans dat het tot een standaard op het gebied van audio komt, is daarmee een stuk kleiner geworden, aldus Gartner.
Real Networks liet de senaatscommissie zien hoe de installatie van Microsoft Audio Player foutmeldingen geeft zodra deze de bèta-versie audiospeler van Realnetworks tegenkomt. Gartner, dat niet bekend staat om zijn voorliefde voor Microsoft, zegt in een verklaring dat Microsoft geen vooropgesteld doel heeft om door middel van speciale softwarecode het product van Realnetworks de nek om te draaien.
Drie dagen na de presentatie voor de senaat daalde de marktwaarde van Real Networks met een half miljard tot negenhonderd miljoen dollar.   MP
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Mark Plekker