Cisco steekt miljarden in Kpmg

Cisco Systems, leverancier van netwerkapparatuur, investeert één miljard dollar (twee miljard gulden) in het multinationale accountants- en adviesbureau Kpmg.

Beide partijen gaan zich samen bezighouden met de ontwikkeling van op internettechnologie gebaseerde data, spraak- en videodiensten voor zakelijke klanten. Bovendien zal Kpmg zes technologiecentra bouwen - vier in de VS en twee daarbuiten.
Met deze forse investering 'verdient' Cisco een belang van iets minder dan 20 procent in Kpmg's divisie voor internetdiensten. Het adviesbureau gaat ongeveer 800 miljoen dollar (1,6 miljard gulden) besteden aan de werving van vierduizend internetspecialisten. Zij gaan de internetdiensten ontwikkelen en krijgen steun van de zesduizend man sterke verkoopafdeling van Cisco.
Kpmg sloot in juni al een joint venture met telecommunicatiebedrijf Qwest Communications International. Die was onder meer gericht op het mogelijk maken van diensten als orderverwerking via internet. Stephen Butler, de Amerikaanse topman van Kpmg, ziet de overeenkomst met Cisco als een belangrijke stap op een voor het accountantsbureau relatief nieuwe markt: "Deze relatie met Cisco maakt het voor ons mogelijk onze klanten met raad en daad bij te staan bij alle ontwikkelingen op deze snel groeiende markt." De investering van Cisco staat de geplande beursgang volgens Butler niet in de weg.
De Nederlandse afdelingen van Cisco en Kpmg bestuderen nog de gevolgen van deze investering voor de lokale markt. Aangezien de afrondende onderhandelingen nog in volle gang zijn, verwachten de partijen pas over een aantal weken meer duidelijkheid.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.