Fabrikanten laten nc nog niet los

Het idee van de slanke netwerkcomputer lijkt weer leven te krijgen, in ieder wat sommige fabrikanten betreft. Na Oracle waagt nu ook Sun Microsystems een nieuwe poging zijn nc in de markt te krijgen. Het bedrijf introduceert deze herfst nieuwe Javastations met de codenaam Corona. Deze machines moeten minder dan 500 dollar per stuk kosten.

Sun wilde zijn nieuwe taakgerichte netwerk-apparaat ('appliance') voor bedrijven eigenlijk al vorige maand lanceren. De leverancier had echter nog geen bevredigend lijstje met namen van grote ondernemingen die gebruiker zijn of willen worden van deze netwerkcomputer. Toch verwacht Sun dat het volgend jaar een miljoen stuks zal verkopen. De regering van Singapore en de universiteit van Californië zouden inmiddels op Suns lijstje staan.

Java OS

Corona draait het Java OS op een micro-Java-chip en is uitgerust met een nieuwe versie van de X-Windows-interface die de oorspronkelijke Javastation had. Daarnaast heeft het apparaat een Ethernet-kaart, geen lokale opslagfaciliteiten (zoals een harde schijf of CD-romspeler) en een lezer voor zowel Java-cards als smartcards. De aansluiting op een Ethernet-netwerk is 'hot-pluggable', wat wil zeggen dat de netwerkaansluiting kan worden gewijzigd terwijl de machine blijft functioneren.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.