Ascend koopt Stratus Computer

Ascend Communications, leverancier van netwerkapparatuur, legt 822 miljoen dollar in aandelen neer voor systeemfabrikant Stratus Computer. Berichten over deze aanstaande overname deden al enige tijd de ronde. Ascend is vooral geïnteresseerd in de dominante marktpositie van Stratus in de telecommunicatie-industrie.

Deze fout-tolerante systemen vormen voor Ascend een brug tussen spraaknetwerken en zijn data-switchproducten. Verder bezit Stratus belangrijke software voor het beheren van kanaalprotocollen, genaamd System Signalling 7 (SS7). Die programmatuur is wereldwijd in gebruik bij publieke telecommunicatiesystemen met switches. De overname is minder gunstig voor de Stratus-divisies voor zakelijke hardware, financiële software en bedrijfssysteemsoftware. Ascend huisvest deze drie takken in aparte dochterondernemingen die eind dit jaar van de hand worden gedaan.
Analisten zien de overname van Stratus als een gunstige aankoop voor Ascend. De aandelen van de eerstgenoemde firma kosten nu ongeveer de helft van wat er een jaar geleden voor betaald moest worden. Stratus kondigde onlangs een herstructurering aan, die 20 miljoen dollar en vierhonderd banen gaat kosten, ten gevolge van een slecht tweede kwartaal. Nagenoeg alle grote fabrikanten van netwerkapparatuur werken nu aan de integratie van spraak- en datanetwerken.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker