Lotus laat Netware vallen voor NT

Lotus heeft in alle stilte besloten de aanstaande versie 5.0 van zijn Domino-server niet uit te brengen op het Netware-platform van Novell. Dit bevestigden woordvoerders van het bedrijf vorige week. De meeste gebruikers van Lotus' oudere cc:Mail-software draaien weliswaar op Netware-servers, maar dat is volgens het bedrijf een klein deel van het totale aantal Notes/Domino-gebruikers.

Deze beslissing raakt evengoed ongeveer 85 procent van de veertien miljoen cc:Mail-gebruikers met Netware. Het verlaten van dit platform is een klap in het gelaat van Novell, dat het al geruime tijd zwaar heeft te verduren door de groeiende populariteit van Microsofts Windows NT Server. Dat platform lijkt nu de voorkeur van Lotus te krijgen. Dit bedrijf zegt zelf dat Microsofts zware besturingssysteem het populairste platform is voor Domino.

Verplicht overstappen

Ironisch genoeg bevat Domino 5.0 een aantal drastische veranderingen aan de interface en het beheer; deze zijn gemodelleerd naar cc:Mail. De bedoeling van deze herzieningen is toegewijde gebruikers van dat oudere mailpakket naar Domino te lokken. Veel van die klanten voelen zich door Lotus verplicht over te stappen van hun e-mailsoftware naar dat groupwareproduct. Nu komt daar dus ook nog een 'verplichte' migratie bij voor het netwerk-besturingssysteem (NOS).  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.