Novell reanimeert Nest met Net Top

Novell heeft een gebruikersinterface met de naam Net Top ontwikkeld die ondermeer mobiele telefoons, decodeerkastjes, netwerkcomputers en PC's kan bedienen. Hiermee geeft de softwarefirma weer nieuw leven aan zijn Netware Embedded Systems Technology (Nest). Dit project ging begin vorig jaar ten onder en was bedoeld om apparaten zoals printers te besturen.

Net Top is gebaseerd op Java en is ontworpen om aan te sluiten op directory-diensten waarbij de eigen NDS (Novell Directory Services) bovenaan de lijst van ondersteunde producten staat. De software kan ondermeer encryptiesleutels opslaan, desktopsystemen beheren, Internet-adressen bewaren en gebruikersgroepen aanmaken en beheren. Het Java-product kan sterk aangepast worden aan de wensen en werkbehoeften van de gebruiker. Novell zegt dat Net Top zelfs dienst kan doen als een gebruikersinterface voor zijn netwerksoftware Groupwise.

Netwerkstreven

De leverancier wil met deze software het idee van 'network computing' mogelijk maken. Dit streven doet sterk denken aan de recent onthulde Jini-technologie van Sun Microsystems, die consumentenapparatuur automatisch in een netwerk moet opnemen. "Wij willen Sun dan ook een voorstel doen om van Net Top de directory-interface voor Jini te maken", zegt Novell-president Eric Schmidt, die voorheen technologie-directeur bij Sun was. Novell beslist binnenkort of en hoe het Net Top integreert met zijn huidige en toekomstige producten.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker