Toekomstig Office halveert kosten

Dit artikel delen:

Microsoft belooft een halvering van de kosten voor onderhoud en beheer van het softwarepakket Office. De toekomstige versie van deze kantoorsuite zal zelfreparerende applicaties bevatten, die bestand moeten zijn tegen zelfs de meest destructieve gebruiker.

Een demonstratie vorige week op de Microsoft Financial Analist Day in Seattle, toonde een automatische update van systeembestanden na het wissen van essentiële onderdelen van tekstverwerker Word. Voor dit genezingsproces is de PC geheel afhankelijk van de server die de software controleert en - indien nodig - repareert.
Andere nieuwe mogelijkheden van Office zijn: installatie-naar-vraag, ondersteuning voor 'zwervende gebruikers' en een verbeterde run-from-server-configuratie.

Minder geheugen

Het eerste snufje voegt extra mogelijkheden van een programma pas toe wanneer de gebruiker die nodig heeft. Hierdoor kan bijvoorbeeld Word met weinig geheugen uit de voeten wanneer het programma alleen voor typen en printen wordt gebruikt.
De ondersteuning voor 'zwervende gebruikers' bewaart persoonlijke instellingen en wachtwoorden op de server zodat gebruikers altijd hun eigen interface krijgen, ongeacht de locatie waar ze inloggen.

Eenvoudig verbeteren

En de nieuwe 'run-from-server'-configuratie draait elke Office-applicatie op een centrale server voor lokale machines. Het softwarepakket hoeft dus niet meer geïnstalleerd te worden op elke gebruikerscomputer, waardoor verbeteringen en correcties eenvoudiger zijn toe te voegen.
Dit alles valt onder het Zero Administration initiatief voor Windows waarmee Microsoft aan de weg voor het bedrijfsleven timmert. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.