Managed hosting door True

Sita stoot belang in eigen netwerk af

 

AMSTERDAM - Scitor, de marketingpoot van de Société Internationale de Télécommunications Aeronautiques (Sita), gaat een wereldwijd netwerk opzetten voor Datastream International. Dit is een leverancier van financiële online informatie aan banken en beleggers. Met het contract is een bedrag van 20 miljoen dollar gemoeid.

Scitor, oorspronkelijk een dochteronderneming van Sita, werd in 1991 opgericht om ook klanten buiten de luchtvaart te werven voor het wereldomspannende Sita-netwerk. Om de commerciële exploitatie van het netwerk nog verder uit te bouwen is Scitor vorig jaar oktober mede-eigenaar geworden. Het vormt nu samen met ITS - de hardware-tak - en Novus, dat telecommunicatiesoftware levert, de Sita Telecommunications Holding (STH). De Sita-leden zelf hebben nog 60 procent van de aandelen in handen.
De eerste pogingen om ook niet-luchtvaart bedrijven te interesseren voor het Sita-netwerk dateren al van 1972. Inmiddels heeft Scitor afnemers in uiteenlopende branches met als enig gemeenschappelijk kenmerk dat ze over de hele wereld actief zijn. De ING Groep, Compaq, Wagon Lits, Interpol en enkele grote hotelketens behoren tot de klantenkring.
Het Sita-netwerk, in 1949 aangelegd door elf luchtvaartmaatschappijen voor de onderlinge communicatie, is inmiddels het grootste telecommunicatienetwerk ter wereld. Scitor levert in 225 landen van Albanië tot Zimbabwe diensten als electronic data interchange (edi), internationale telefonie en virtuele privé-netwerken. De plannen zijn om dit jaar 180 miljoen dollar in het netwerk te investeren.
Datastream International zal voor de aansluiting met ongeveer 1000 financiële ondernemingen gebruik maken van het op afstand inbellen met behulp van het x.28-protocol, x.25-verbinding, Frame Relay, SLDC en de Token Ring-diensten van Scitor. YG

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1340314). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×