Novaxess opgekocht

Het op het mkb gerichte telecombedrijf Novaxess is overgenomen door investeringsmaatschappij Esi-ned. Eerder stak het geld in de groep Brabantse internetaanbieders Concepts-ict. Ook nam het de webhoster Raketnet en de activiteiten van Cistron over.

Joost van Amstel, één van de aandeelhouders van Esi-ned, stelt dat Novaxess een goede aanvulling vormt op de internetactiviteiten van Concepts-ict. Novaxess heeft in 117 wijkcentrales van KPN dsl-apparatuur staan. Tot nu toe nam Concepts-ict alleen dsl van Bbned af. Daarnaast roemt Van Amstel het netwerk, dat de wijkcentrales ontsluit. Data en spraak worden hierdoor dichtbij de klant over het eigen netwerk gevoerd. De jaaromzet van Novaxess bedraagt 15 miljoen euro. Concepts-ict boekt vergelijkbare jaarcijfers.
Novaxess is na een technisch faillissement gekocht om de schulden weg te werken en nieuwe werknemers uit te kunnen kiezen. De keuze voor het bod van Esi-ned noemt curator Sjoerd Postma niet moeilijk. Het bood schuldeisers en werknemers het beste perspectief. Andere biedingen gingen uit van liquidatie. Een groot deel van de 185 medewerkers van het failliete bedrijf bereidde een Europese expansie voor. De nieuwe eigenaar concentreert zich alleen op Nederland. Ruim veertig medewerkers kunnen bij het nieuwe bedrijf aan de slag.
 
Zie ook: http://www.computable.nl/artikels/binnlan2/n3002sac.htm
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.