SCO vergroot clustering voor Unixware-platform

De Santa Cruz Operation (SCO) breidt zijn besturingssysteem Unixware 7 uit met ondersteuning voor diverse cluster-verbindingen voor Intel-servers en Ethernet-kaarten. Hiervoor heeft de leverancier een overeenkomst gesloten met Compaq en diens dochteronderneming Tandem.

SCO zegt nog dit kwartaal clusteringtechnologie te bieden voor Tandems Servernet-systeem, dat maximaal zes servers met elkaar verbindt. Dit zogeheten Unixware Nonstop Cluster gebruikt ook Tandems 'single systemimage'-software, waardoor computers in een cluster zich voordoen als een enkele grote machine. Unixware ondersteunt op dit moment clusters die bestaan uit zes servers met elk tien processoren. In de toekomst breidt de leverancier deze capaciteit uit tot honderd servers met 32 processoren per stuk.

Marktaandeel

SCO wil zijn bereik in de markt uitbreiden en verkoopt deze systeemsoftware vanaf volgend kwartaal aan de detailhandel, de financiële markt en Internet-bedrijven. Unixware behaalde vorig jaar een marktaandeel van 40,8 procent, gebaseerd op het aantal verkochte licenties. Sun Microsystems' Solaris had 16 procent in handen, waarvan 12,6 procent draait op diens Sparc-platform en 3,4 procent op Intel-processoren. Dit blijkt uit het rapport 'Server operating environments: 1998 worldwide markets and trends' van onderzoeksbureau IDC.
Verder onderhandelen SCO en Compaq nog steeds over de Unix-interfaces die gedeeld zullen worden tussen Unixware 7 en het toekomstige Bravo Unix. Compaq ontwikkelt die nieuwe Unix-variant nu samen met dochters Tandem en DEC alsook partner Sequent. Bravo Unix ondersteunt zowel de Merced van Intel als de Alpha-processor van DEC. Volgens de leveranciers zorgen de gedeelde interfaces ervoor dat applicaties met slechts lichte aanpassingen draaien op het andere platform.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-31T00:00:00.000Z Jasper Bakker