Motorola krijgt vaste voet in markt handcomputers

Motorola heeft opnieuw blijk gegeven van zijn interesse in de markt van de draadloze handcomputers.

Met de aankoop van Starfish Software haalt de onderneming een ontwikkelaar van software voor draadloze apparatuur in huis. Starfish heeft ondermeer de software ontworpen voor de Rex, een handcomputer ter grootte van een creditcard en een concurrent van de 3Coms Palmpilot. De belangrijkste reden voor de overname is de belangstelling van Motorola in de Truesync-software van Starfish. Deze programmatuur synchroniseert de informatie in bijvoorbeeld adresboeken en agenda's op de verschillende PC's, piepers en draadloze telefoons.
Eerder sloot Motorola zich aan bij Symbian, de joint venture van Psion, Nokia en Ericsson. Deze groep wil producten ontwikkelen die de mogelijkheden van mobiele telefoons combineren met die van handcomputers. Bovendien werkt het consortium aan het besturingssysteem voor handcomputers Epoc en gaat daarmee de strijd aan met Windows CE van Microsoft.

Philippe Kahn

De partijen maken niet bekend hoeveel de overname gaat kosten. Naar verluidt, betaalt Motorola enkele honderden miljoenen dollars voor Starfish, dat een zelfstandig onderdeel van de onderneming gaat vormen.
Starfish staat onder leiding van de kleurrijke ondernemer Philippe Kahn, oprichter van Borland International. Kahn gaat deel uitmaken van Motorola's management-team als directeur van Starfish. "We sluiten ons trots aan bij de ploeg van Motorola", reageerde Kahn. j"We hebben veel respect voor de innovaties van Motorola."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.