Tuxedo eist plaats in middlewaremarkt

Het relatief onbekende Bea Systems, eigenaar van het middlewareproduct Tuxedo, wil binnen drie jaar de markt domineren. Een eerste stap naar dit doel is de huidige versie 6.3 die de diverse vertakkingen van de software op één lijn moet brengen. Volgens de route die Bea uitstippelt met behulp van diverse samenwerkingsverbanden.

Zo heeft het bedrijf in Nederland overeenkomsten gesloten met Unisys, Bull en Tandem. Deze drie integreren Tuxedo in hun eigen producten om zo completere oplossingen te bieden voor bedrijfsautomatisering. Daarnaast is Bea in onderhandeling met ondermeer Peoplesoft en Hewlett-Packard.

Koppeling

 
Tuxedo is wereldwijd één van de meestgebruikte infrastructuren voor gedistribueerd computergebruik. De software draait op meer dan zestig verschillende platformen, waaronder ook Windows NT. Met deze software tussen applicaties en besturingssystemen worden bedrijfsprocessen gekoppeld. En dat is wat Unisys, Bull en Tandem nu doen voor klanten als de PPT Primafoonwinkels, Correct en Wehkamp.
Volgens Steve Allen, directeur Europa van Bea Systems, moet Tuxedo binnen drie jaar de markt domineren. "We hebben nu een marktaandeel van 40 procent, maar dat moet omhoog", zegt hij zelfverzekerd. Een houding die het twee jaar jonge bedrijf uitstraalt met een omzetgroei van 20 procent per kwartaal.

Wildgroei

Eén van de redenen voor het termijnplan van Bea Systems is de wildgroei van Tuxedo. Diverse ontwikkelaars hebben eigen 'smaken' op de markt gebracht. Hierdoor is de software niet meer uniform; vergelijkbaar met wat het besturingssysteem Unix is overkomen.
Maar Bea Systems, dat de rechten op Tuxedo vorig jaar van Novell kocht, wil weer terug naar één product. Om dit te bereiken is de huidige versie van Tuxedo zoveel mogelijk compatibel met de bestaande varianten, aldus Allen. In de toekomst wordt Tuxedo exclusief van Bea. "Maar het systeem zelf blijft wel open voor diverse applicaties en platformen", verzekert de directeur Europa. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.