38 Miljoen exemplaren van Navigator verspreid

Netscape-browser uiterst populaire applicatie

Dit artikel delen:

NEW YORK, NY - Netscape heeft 38 miljoen exemplaren van haar Navigator-browser verspreid. Daarmee laat het tekstverwerkers als MS Word en Wordperfect ver achter zich en is het veruit de populairste software-applicatie, die ooit werd ontwikkeld.

Van MS Word en Wordperfect zijn tot nog toe hooguit 30 miljoen exemplaren verkocht. Het grootste verschil is echter dat Netscape het record-aantal in achttien maanden bereikte, terwijl de eerder genoemde pakketten al meer dan tien jaar bestaan. Jim Barksdale, president en chief executive officer (ceo) van Netscape Communications, vertelt er echter niet bij dat de Navigator-browsers gratis zijn verspreid, terwijl voor de tekstverwerkers nog steeds een aardige duit moet worden neergeteld.

Netwerk-tijdperk

Meer dan 81 procent van de PC's in het Amerikaanse bedrijfsleven is nu met een netwerk verbonden, aldus Barksdale. "De komende tien jaar zullen het tijdperk van het netwerk zijn. TCP/IP, de Internet-standaard voor communicatie, rukt enorm op. In 1998 zullen 150 miljoen PC's volgens deze standaard met elkaar communiceren. Dit zal de vraag naar de Netscape Navigator nog verder doen toenemen."
Volgens de topman neemt ook het aantal intranet-webservers explosief toe; van de huidige 300.000 naar 3,5 miljoen in drie à vier jaar. Hij zegt verder dat standaard e-mail-software in de loop van dit jaar even krachtig zal worden als 'proprietary' e-mail-software. De veiligheid en controle over de toegang tot deze elektronische post worden steeds beter. Bovendien komen er allerlei multimedia-mogelijkheden bij.

Intranetten

Barksdale benadrukt dat de Internet-protocollen in het bedrijfsleven vrijwel overal voor zijn te gebruiken. Hij spreekt van een zogenaamd 'full service intranet'. Dit wordt de spil; een TCP/IP-netwerk binnen een onderneming, die mensen en informatie met elkaar verbindt. Mensen worden produktiever, omdat de informatie beter toegankelijk wordt. Een ander voordeel van zo'n 'full service intranet': de bestaande infrastructuur kan worden gebruikt. Een pluspunt vormt ook de 'interoperability' op het niveau van het netwerk. Ontwikkelaars van software hoeven maar één keer iets te maken en hun applicaties werken overal.
Het intranet kan ook centraal worden bestuurd. Alles is gebaseerd op open standaarden, zodat ondernemingen componenten van verschillende leveranciers kunnen kopen. Tot de ondernemingen die met succes intranetten gebruiken, behoren National Semiconductor, John Deere, Rockwell, Olivetti, Cadence, Genentech, AT&T, McDonnell Douglas en Mobil. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.