Nederland goed gedekt door breedband

Nederland staat wereldwijd op een derde plek als gekeken wordt naar het aantal breedbandverbindingen per inwoner. Dat blijkt uit breedbandcijfers van het eerste kwartaal van dit jaar van onderzoeksbureau Point Topic.

In Nederland hebben 21 op de 100 inwoners een breedbandaansluiting. Zuid-Korea staat op een eerste plaats met 25 verbindingen op 100 inwoners. Op plaats twee staat Hong Kong met 22 breedbandverbindingen op 100 inwoners.
Wereldwijd zijn er 164 miljoen breedbandaansluitingen (adsl en kabel). Dit is een stijging van 8,5 procent vergeleken met het laatste kwartaal vorig jaar. Het grootste deel zijn adsl-verbindingen, namelijk 107 miljoen.
Absoluut hebben de Verenigde Staten de meeste breedbandverbindingen (36,5 miljoen). China en Japan komen op een tweede en derde plek met respectievelijk 28 miljoen en 19 miljoen aansluitingen.
Nederland staat met 3,483 miljoen verbindingen op een twaalfde plaats. Vergeleken met het vorig kwartaal is het aantal aansluitingen gestegen met 10,5 procent. Het grootste deel van de Nederlandse breedbandbezitters surft via adsl (2 miljoen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.