Kenniswijk stelt ambities bij

Glasvezelaansluitingen in Eindhovense regio lopen jaren vertraging op

Trilink, het consortium van KPN, Volker Stevin Telecom en Bam NBM, verwacht het komende jaar hooguit tweeduizend huizen aan te sluiten op glasvezel. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden al in 2002 tienduizenden woningen over een 10 Mbps-verbinding beschikken.

De aanleg van glasvezelaansluitingen stagneert doordat het telecomklimaat flink verslechterd is. Dit is de verklaring die Henk Koning, directeur Kenniswijk BV, aan de trage start van het Kenniswijk-experiment geeft. De overheid heeft 45 miljoen euro ter beschikking gesteld om in de Eindhovense regio woonwijken grootschalig van glasvezel en bijbehorende breedbanddiensten te voorzien. De Koning zegt dat pas eind 2005 tenminste vijftienduizend woningen aangesloten zijn op glasvezel.
Het initiatief voor de aanleg blijft in zijn geheel bij het bedrijfsleven liggen. Consumenten krijgen van Kenniswijk vijfhonderd euro subsidie voor de aanleg van de glasvezelaansluiting en driehonderd euro subsidie voor de daarover geleverde diensten. Hoe duur die glasvezelaansluiting en een dienst als internettoegang worden, is nog niet duidelijk. De ruim driehonderd door Bredband aangelegde glasvezelaansluitingen in de Vlinderbuurt kosten 25 euro per maand.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-19T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.