Khaleghi terug aan het roer bij Triple P

Oprichter zet nieuwe koers uit als gedelegeerd commissaris

Verloren zoon Fezi Khaleghi Yazdi - oprichter, ex-directeur en grootaandeelhouder van Triple P - keert terug in de bestuurskamer. Als gedelegeerd commissaris bemoeit hij zich met het herstel van zijn troetelkindje.

De algemene aandeelhoudersvergadering benoemde Khaleghi afgelopen 9 juli tot lid van de raad van commissarissen. De grootaandeelhouder versterkt als gedelegeerd commissaris het tijdelijk bestuur van Triple P. Hij gaat een nieuwe directeur zoeken en een strategie uitstippelen om de automatiseerder er bovenop te helpen. Speerpunt daarin is het versterken van de (uitbestedings)beheertak die, in tegenstelling tot de verkoop en integratie van systemen, nog wel goed draait.
Het bedrijf uit Vianen, genoteerd aan de Nasdaq, heeft het opnieuw moeilijk. In mei ruimde Robert Pijselman als bestuursvoorzitter het veld, samen met commissaris Harry Schade. De twee overgebleven commissarissen Anton Stam en Henk Groenen wezen operationeel directeur Huub Crijns aan als interim bestuurder. De bestuurscrisis had te maken met het slechte eerste halfjaar van 2003 (een omzetdaling van 20 procent), ondanks een herstructurering eind 2002. Inmiddels heeft Triple P een nieuwe sanering aangekondigd, waarbij 43 van de 373 arbeidsplaatsen vervallen. Door de reorganisatielast van 1,3 miljoen euro duikt het bedrijf in het rood.

Veelbesproken

Khaleghi is een veelbesproken figuur. Hij richtte in 1989 Triple P op, bouwde het uit (vooral als netwerkdienstverlener), maar struikelde over zijn internationale ambities na de faliekant mislukte overname in 1994 van MAI Europe. In 1997 gaf de toen 45-jarige Khaleghi zijn algemeen directeurschap op. Achter de schermen zat hij echter niet stil. Dat bleek vorig jaar toen hij een groep aandeelhouders leidde, die de strijd aanbond met de toenmalige bestuursvoorzitter Johan Vunderink en de raad van commissarissen. Vunderink en co vertrokken een paar maanden later. Saillant detail is dat twee van die rebellerende aandeelhouders de inmiddels ook weer vertrokken Pijselman en Schade waren.
Volgens or-voorzitter Bert Colijn is er aan de terugkeer van Khaleghi geen machtsstrijd voorafgegaan. De ondernemingsraad staat niet negatief tegenover zijn nieuwe rol. "Hij kan ons helpen de moeilijke tijden door te komen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.