KPN geeft prioriteit aan Internet

Dit artikel delen:

KPN Telecom gaat expansie op internetgebied de hoogste prioriteit geven. Nieuwe acquisities staan op het programma. Internet, internationalisatie, mobiele communicatie en het vaste net zijn de vier pijler waarop het concern gaat rusten. Ir. P. Smits, lid Raad van Bestuur KPN, benadrukt hiermee het belang van Internet voor zijn onderneming.

KPN heeft via Planet Internet (300.000 abonnees), XS4all (60.000 betalende klanten) en Het Net (100.000 betalende e-mailklanten en 100.000 reguliere bezoekers) al een aardig aandeel in deze groeiende markt. Het Net krijgt een herpositionering. Voor 99 gulden per jaar kan men voortaan ook toegang krijgen tot internet. Daarnaast zit KPN via de joint venture met QWest in Eunet, dat zich richt op zakelijke gebruikers. Ook wil KPN groeien door haar belang in 'cybercommunities'. Verder zullen ook de call centers van KPN profiteren van de groei van internet.
Smits rekende voor dat KPN nog altijd verreweg de meest actieve investeerder op telecom-gebied is. Volgens de toezichthouder Opta bedragen de totale investeringen in deze sector 4,2 miljard gulden. KPN steekt dit jaar voor 3,5 miljard in Nederland. Dat is ongeveer 85 procent van alle investeringen.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.