KPN en Telfort blijven autonoom

'Samenwerking geen bedreiging'

KPN en Telfort zien hun toekomst niet bedreigd door Freemove en Starmap. Voor 'roaming' zijn nog steeds los van deze verbanden goede contracten te sluiten. Andere voordelen lokken wel.

"De stelling dat Freemove en Starmap naast Vodafone het voortbestaan van KPN Mobile bedreigen is veel te zwaar aangezet", zegt KPN-woordvoerder Stephen Hufton. "KPN is met de vijftien miljoen klanten die het in Nederland, België en Duitsland heeft, het zesde mobiele belbedrijf in Europa. Dat levert een scherpe onderhandelingspositie op bij de 'roaming'-overeenkomsten die het concern nu nog bilateraal afsluit."

Voordelen

Wel ziet KPN de voordelen in om gezamenlijk telefoontoestellen in te kopen bij een fabrikant als Nokia. Naast de lagere prijs die dan te bedingen zou zijn, levert dit ook voordelen op bij de ontwikkeling van nieuwe diensten. "KPN doet al iets vergelijkbaars door mee te doen aan de i-mode-alliantie", aldus Hufton. Orange doet mee aan Freemove om bellers in zoveel mogelijk landen dezelfde ervaring te kunnen bieden. "Een zelfde ontwikkeling zag je een aantal jaren terug in de luchtvaart, waarin maatschappijen verregaand gingen samenwerken", aldus woordvoerder Kevin Zuidhof.
Telfort ziet de samenwerkingsverbanden niet als een bedreiging. "Voor grote spelers als Vodafone en Orange is een onafhankelijke partij als Telfort juist weer interessant. Vooralsnog zijn de voordelen van deelname aan Freemove en Starmap nog niet duidelijk, al bestudeert Telfort dit wel", zegt woordvoerster Ina van der Meulen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.