Laden Chipknip via glasvezelnet

Interpay kiest voor zekerheid en betrouwbaarheid

De Cityringen van Amsterdam, Den Haag en Utrecht gaan met behulp van glasvezel een belangrijke rol spelen bij het thuis opladen van de Chipknip. Interpay Nederland en PTT Telecom hebben daartoe een contract getekend.

De Chipknip is eerder gereed met de mogelijkheden tot zogenaamd 'home loading' dan de concurrent, de Chipper. Interpay Nederland, de dienstverlener in het betalingsverkeer voor de Nederlandse banken, heeft voor de constructie van de Cityring gekozen omdat deze een hoge betrouwbaarheid en snelheid garandeert. Cityring is een glasvezelnetwerk voor bedrijven. Het is een van de speerpunten van PTT Telecom in de modernisering van het aansluitnet.

Glasvezelkabel

Daartoe wordt het aansluitnet in de grote steden voorzien van glasvezelkabel. Grote klanten in de directe omgeving van een dergelijk gemoderniseerd net kunnen rechtstreeks aansluiting krijgen met de glasvezel.
Daarmee garandeert PTT Telecom een grote bedrijfszekerheid en een minimale kans op storingen. Die zekerheid wordt verkregen door innovatieve technologieën toe te passen. Zo zorgt een geografisch gescheiden routering van verbindingen vanaf de bedrijfslocatie voor een ononderbroken verbinding. Mocht er toch een storing optreden, dan vindt er binnen een fractie van een seconde een overschakeling plaats naar een backup-verbinding.
De grote betrouwbaarheid van dit netwerk van glasvezelkabels wordt verkregen door gebruik te maken van Isdn 30-verbindingen. Deze maken tevens een hoge verbindingssnelheid mogelijk.

30 Kanalen

deze Isdn-aansluiting bestaat uit 30 onafhankelijke b-kanalen van elk 64 kbit/s voor communicatie en 1 d-kanaal van 64 kbit/s voor signalering. Zonodig kunnen meer van dergelijke verbindingen worden gecombineerd. Vanuit de telefooncentrales zullen er twee glasvezelroutes naar Interpay lopen. Bij calamiteiten kan de 'reserveroute' worden benut.
Interpay Nederland wil bij het thuis opladen van de Chipknip geen storingen riskeren. Het gaat hier tenslotte om een nieuw fenomeen. De Cityring is niet specifiek bedoeld voor de Chipknip, maar is er wel uitermate geschikt voor, verwachten zowel Interpay Nederland als PTT Telecom. Het verzoek om gebruik te kunnen maken van de Cityring-constructie kan slechts ten dele worden ingewilligd. Het netwerk in de drie steden Amsterdam, Den Haag en Utrecht is namelijk nog niet helemaal klaar. Amsterdam is volledig ontwikkeld, Den Haag en Utrecht zullen over enige tijd volgen.
Volgens PTT Telecom zijn de kosten voor Interpay Nederland vrij gering; een vast bedrag voor het gebruik van Cityring en wat daar bovenop komt hangt af van het aantal transacties. Net als bij het pinnen, geldt ook hier: hoe meer transacties hoe aantrekkelijker voor de klant. In dit geval Interpay Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Thijs Wartenbergh
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.