Telecommarkt groeit met tien procent

De internationale markt voor telecommunicatie-apparatuur en -diensten is vorig jaar met 10 procent gegroeid. De totale omzet bedroeg 298 miljard dollar.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Telecommunications Industry Association (TIA) en de Multimedia Telecommunications Association (Mmta). Technische verbeteringen en de opkomst van Internet in het bedrijfsleven droegen in belangrijke mate bij tot de groei.
Tot het jaar 2000 zal de groei in de dubbele cijfers lopen, voorspelt TIA-voorzitter Matthew Flanigan. Spectaculair groeit de markt voor telecom-apparatuur. Vorig jaar nam deze met maar liefst 17,9 procent toe. De markt voor computer/telefonie-integratie (CTI) vormt daarbinnen weer het snelst groeiende segment. De markt voor CTI-apparatuur steeg vorig jaar met 46 procent tot 886 miljoen dollar.

Identificatie

Het gebruik van CTI voor het verbeteren van de klantenservice is minder kostbaar en veel eenvoudiger te implementeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om binnenkomende telefoontjes die via automatische nummeridentificatie te herkennen zijn eerst naar een database te geleiden. Daar kan verdere identificatie en indeling in categorieën plaatsvinden. Vervolgens kunnen deze gesprekken worden doorgeleid als een medewerker vrij komt die in de categorie valt die past bij het profiel van de beller.
Ook de markten voor mobiele communicatie en Isdn-apparatuur groeien als kool. De inkomsten uit lokale telefoongesprekken stegen met 7,6 procent tot 49,6 miljard dollar. Dat was de sterkste toename in de jaren negentig. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.